امسال از زائران ایرانی مکه استقبال و پذیرایی بهتری می‌شود

بعد از لغو محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا، عربستان سعودی امسال پذیرای بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ ‏هزار مسلمان از بیش از ۱۶۰ کشور جهان است

نزدیک به ۸۸ هزار تن از زائران ایرانی برای شرکت در مراسم حج تمتع امسال در عربستان سعودی حضور دارند -- Sajjad HUSSAIN / AFP

خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی در روز جمعه نوشت در پی توافق سیاسی اخیر میان جمهوری اسلامی ایران و دولت عربستان سعودی، زائران ایرانی که امسال برای شرکت در مراسم حج تمتع مسلمانان عازم شهرهای مکه و مدینه شده‌اند از خدمات بهتری برخوردارند و پذیرایی مناسب‌تری از آن‌ها صورت می‌گیرد.

رویترز شامگاه جمعه، ۲۳ ژوئن (دوم تیر)، به‌نقل از یک مسئول کاروان زائران ایرانی نوشت: «مقام‌های عربستان سعودی امسال در یافتن هتل و فراهم کردن محل اقامت ایرانی‌ها همکاری بیشتری داشته‌اند.» او به رویترز گفت: «خدا را شکر می‌کنیم که وضعیت در حال بهبود است. ان‌شاءالله بتوانیم خدمات بهتری به زائران مسجدالحرام ارائه دهیم.»

پس از لغو محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا، عربستان سعودی امسال پذیرای بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مسلمان از بیش از ۱۶۰ کشور جهان است. سال گذشته فقط ۹۲۶ هزار مسلمان در مراسم حج تمتع شرکت کردند.

به گفته مقام‌های دولتی جمهوری اسلامی ایران، نزدیک به ۸۸ هزار تن از زائران ایرانی برای شرکت در مراسم حج تمتع امسال در عربستان سعودی حضور دارند.

بر اساس شریعت اسلام، بر مسلمان‌هایی که توانایی مالی دارند واجب است که یک مرتبه در زندگی خود در مراسم سالانه حج تمتع شرکت کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، با میانجیگری دولت چین، در اسفند سال گذشته توافق‌نامه‌ای در پکن امضا کردند. محتوای دقیق و کامل این توافق‌نامه سیاسی هنوز منتشر نشده است، اما از سرگیری روابط دیپلماتیک، بازگشایی دفاتر نمایندگی، و تسهیل سفرهای مذهبی زائران ایرانی از مفاد این توافق‌نامه است.

مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران شنبه هفته گذشته در تهران میزبان شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، بودند. این نخستین سفر وزیر خارجه عربستان سعودی به تهران پس از قطع روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی در سال ۱۳۹۴ بود.

شاهزاده فیصل بن فرحان در بخش پایانی صحبت‌های خود ابراز امیدواری کرد ابراهیم رئیسی،رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران، به‌زودی به دعوت رسمی ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، پاسخ دهد و عازم آن کشور شود.

چگونگی برگزاری مراسم حج و اقدام سیاسی برخی از زائران ایرانی یکی از موضوع‌های اختلاف‌برانگیز سال‌های گذشته میان ایران و عربستان سعودی بوده است. عربستان سعودی پیش‌تر مقام‌های جمهوری اسلامی ایران را متهم کرده‌ بود از مراسم مذهبی حج به‌نفع هدف‌های سیاسی خود استفاده می‌کنند.